Thuiswerken i.v.m. het Corona virus

Oosterhout, 16 maart 2020

Beste ouders/ verzorgers,

Zoals eerder aangegeven willen we de kinderen een thuiswerkprogramma aanbieden. Dit programma bevat alle basisvakken die de kinderen op school aangeboden krijgen. De leerkrachten maken voor de leerlingen een weektaak. Het is de bedoeling dat ze deze taken thuis, zelfstandig uitvoeren. Het is prettig voor de kinderen als u regelmatig meekijkt met de taken en hen wat extra instructie of begeleiding biedt.

De leerkrachten zijn dagelijks online en telefonisch bereikbaar tussen 10.00 uur en 11.30 uur. Leerlingen en ouders kunnen dan vragen stellen over de weektaak. Op maandagochtend wordt er een nieuwe weektaak geplaatst door de leerkracht.

We steken vooral in op herhalingsstof voor leerlingen en verwerkingsopdrachten om leerstof verder te automatiseren. Deze kunnen schriftelijk en/ of digitaal gemaakt worden. Voor alle kinderen hebben we een tijdelijk Gynzy account aangemaakt. Hierop vinden de leerlingen oefenstof die past bij de gebruikte lesmethodes, maar ook heel veel speel-leerspelletjes.

In een deel van de programma’s kunnen de leerkrachten de leerlingen volgen en resultaten registreren. Verder zijn de programma’s van Gynzy zo gemaakt dat ze aansluiten bij het instapniveau van de leerling. De leerling start met een toets, een 0-meting, vervolgens past het programma zich automatisch aan, aan de leerbehoeftes van de leerling.

Verder willen we u adviseren deze week nog naar de bibliotheek te gaan om een aantal leuke leesboeken te lenen. Het is belangrijk dat kinderen dagelijks aandacht besteden aan lezen en oefenen in hun leesvaardigheden.

Kijk zelf met uw kind wat een prettig ritme is en op welke momenten ze pauze willen houden. Het kan helpen om een wekkertje te zetten, dat maakt de tijd overzichtelijker voor de kinderen.

Ook voor alle kleuters is er een Gynzy account aangemaakt. Ouders kunnen de handleiding met de inlogcodes op school ophalen tussen 9.00 en 15.30 uur.

We houden u allen op de hoogte via onze app, Schoolwapps.

Media
  • thumbnail_image
deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl