Nieuwsbrief nummer 10 Paulo Freire

Nieuwsbrief nummer 10, 23 januari 2020

 

Op de kalender


Dinsdag 28 januari: vergadering MR
Donderdag 30 en vrijdag 31 januari:
 i.v.m. staking is de school gesloten.
Woensdag 5 februari: Paulo Freire podium ter afsluiting van het thema om 11.30 uur.

Nationale Voorleesdagen

Gisteren zijn de Nationale Voorleesdagen begonnen. Dit hebben we 'gevierd' op school. Alle kinderen mochten een kussen meenemen en aan het einde van de ochtend gingen de kinderen uit de bovenbouw voorlezen aan de kinderen van de onderbouw. Overal door de school heen zaten kinderen met elkaar, voor te lezen en te luisteren, het was super gezellig!  

Groep 1-2 naar de bibliotheek

Vandaag zijn de kinderen van groep 1-2 naar de bibliotheek geweest, samen met een paar mama's en papa! We zijn ernaartoe gelopen in een rij, dat ging al erg goed. Bij de bibliotheek wachtte juf Ans ons al op, ze ging voorlezen uit het boek 'moppereend'. Het was een grappig verhaal over mopperen maar gelukkig kwam het helemaal goed op het einde. Daarna mochten de kinderen zelf een boekje uitkiezen en gaan 'lezen'. Het was erg leuk.

Juf Ans vertelde ook dat een abonnement op de bibliotheek voor alle kinderen gratis is! Misschien leuk om eens naartoe te gaan met uw kind(eren)?

Nieuwe schoolapp actief

Vanaf vorige week is ondertussen ook de nieuwe schoolapp actief (Schoolwapps 2.0). Heeft u hem al geïnstalleerd?
Dan raad ik u aan dit snel te doen want na carnaval gaan we geen gebruik meer maken van Klasbord en verzenden van de nieuwsbrief via mailchimp. Als u dan berichten en foto's van school wil krijgen zult u gebruik moeten gaan maken van Schoolwapps.
U kunt dan gelijk uw voorkeuren invullen of uw kind op de foto mag (op de website, in de nieuwsbrief, op de app etc.)
Heeft u de brief niet meer, bent u de inlogcode kwijt
 of heeft u andere vragen over de app? Vraag het dan even, na schooltijd, aan juf Claudia of juf Pascale.

Paulo Freire podium

Op woensdag 5 februari 2020 is het volgende Paulo Freire podium om het thema uitvindingen af te sluiten. U bent allen van harte welkom vanaf half 12 in de aula!
U komt toch ook?

Carnavalsviering

Tijdens de carnavalsviering op vrijdag 21 februari draaien wij schoolbreed (voor groep 1 t/m 8) een continurooster. 
Dat betekent dat de lessentijden voor deze dag zijn aangepast, namelijk van 8.45 uur tot 14.00 uur. 
Leerlingen lunchen op school. Zij mogen hun eigen lunch (boterhammen) meenemen.
Voor drinken wordt gezorgd. 

Wanneer de ouders van leerlingen uit groep 1-2 hier bezwaar tegen hebben en de leerlingen niet om 14.00 uur kunnen ophalen kan dit besproken worden met de leerkracht van groep 1-2. 
In de middag is er een optocht en het zou leuk zijn als ook de kleuters hierbij kunnen aansluiten. 

Wij gaan er een leuke dag van maken. Meer informatie volgt later nog. 

Themamiddagen/ ateliers

Tijdens het thema uitvindingen hebben de groepen 3 tot 8 weer themamiddagen op vrijdag. Deze keer gaan alle kinderen 4 ateliers volgen. Magnetisme, elektriciteit, profielen en tandwielen. Bij ieder atelier wordt eerst uitgelegd wat het onderwerp precies is en waarvoor je dit kan gebruiken. Daarnaast kijken we ook of we voorwerpen kennen en weten waar je dit bij nodig hebt. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag. Er worden meerdere opdrachten gedaan zodat de kinderen na het atelier  echt weten wat het onderwerp nu precies inhoudt. 

 

Experimenteren met de gekke professoren van Mad Science!

Binnenkort komt Mad Science een naschoolse wetenschap & techniek cursus verzorgen op Paulo Freire, waar de kinderen van groep 3 t/m 8 zich voor kunnen inschrijven.
We starten met een spectaculaire science show op 29-1-2020, hier zullen alle kinderen van de school bij zijn.  
De kinderen gaan tijdens de cursus aan de slag met talloze experimenten, activiteiten en demonstraties. De lessen liggen dicht bij de belevingswereld van de kinderen en stimuleren een onderzoekende leerhouding.  

Schooljaar 2019-2020 staat in het teken van de Ruimte en Chemie.Wat is er nodig om een echte wereldreiziger te worden? We gaan het zien met zelfs een echte raketlancering. Gebruik teamwork om een ruimte missie uit te voeren en ontdek dat alledaagse materialen zijn ontwikkeld voor de ruimte.

Werk met pipetten, erlenmeyers en nog meer, ontdek van alles over laboratoriumtechnieken. Maak kennis met atomen en chemische reacties. Waarom we onze tanden poetsen? We duiken in de wereld van zuren en basen. Zet je veiligheidsbril maar op want we gaan aan de slag met PH-waarden en indicatoren.

Kinderen krijgen op deze manier een positieve kijk op wetenschap & techniek en beseffen beter hoe het de wereld om hen heen beïnvloedt. Observeren, analyseren en conclusies trekken zijn immers belangrijke vaardigheden, voor nu en later. Na iedere les krijgen de kinderen materialen en informatie mee naar huis om thuis verder te leren en experimenteren. 

De activiteiten vinden plaats in een lokaal op school.
Data van de cursus:  
Woensdag 25-3-2020
Woensdag 1-4-2020
Woensdag 8-4-2020
Woensdag 15-4-2020

Starttijd: 12:45 (lessen duren 60 minuten)

Inschrijven kan via inschrijven.mad-science.nl
Inschrijftermijn loopt tot en met:17-3-2020

Deelname bedraagt € 52,50 per kind, incl goodies, leskaarten en Mad Science polsbandje.

Media
  • logoPF
deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl