Groep 8

Welkom op de pagina van groep 8!


Deze pagina wordt binnenkort aangepast aan het nieuwe schooljaar 2020-2021!
Maandag   Dinsdag  Woensdag  Donderdag  Vrijdag 
juf Michelle juf Joke juf Joke juf Joke juf Joke 

Wat doen wij in groep 8?

In de ochtenden zijn we bezig met rekenen, taal, spelling en lezen. We leren veel nieuwe woorden, lezen veel teksten en kijken ook of we de teksten goed kunnen begrijpen. Daarnaast zijn we bezig met taal verkennen. We leren dan hoe de Nederlandse taal is opgebouwd en hoe dit ons kan helpen met het juist schrijven van de woorden. Werkwoordspelling is daarbij heel belangrijk. Ook vinden wij lezen erg belangrijk en gaan regelmatig naar de bibliotheek en hebben een goed gevulde boekenkast op de gang. In onze groep is het maken van leeskilometers zeker nog hard nodig maar ook het goed oefenen van de juiste informatie halen uit de tekst.

In de middag zijn we bezig met de wereld om ons heen. We hebben drie grote blokken met aardrijkskunde, biologie en geschiedenis, we duiken dan de wereld in om te ontdekken hoe alles in elkaar zit. We leren Engels, gymmen, zijn creatief bezig en leren alles over de verkeersregels. 

In groep 8 willen we graag verantwoordelijk zijn voor ons eigen werk: we kijken veel zelf na, zodat we er meteen iets van kunnen leren en besteden veel tijd aan zelfstandig werken. Zo leren we niet alleen zelfstandig te werken maar ook plannen. Allerlei vaardigheden die we nodig hebben op de middelbare school maar ook in de rest van ons leven. Als ons zelfstandig werk klaar is mogen wij aan de slag met een zelf gekozen doel, we maken hier een plan voor met de juf en gaan iets leren wat we zelf heel graag willen. 

Groep 8 leert alles over EHBO en maakt de eind Cito toets. In groep 8 is er ook een musical of filmavond waarbij de kinderen zelf een show opvoeren. 

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl