Groep 5-6

Welkom op de pagina van groep 5-6!

 Maandag   Dinsdag  Woensdag  Donderdag  Vrijdag 
 juf Joke  juf Joke  juf Marit juf Marit juf Marit

 
 

Wat doen wij in groep 5/6?

Wij zijn groep 5-6, in onze klas zitten 23 kinderen. We hebben 3 juffen: Juf Marit en juf Joke. 

Juf Shirin en juf Gonnie zijn ook regelmatig bij ons te vinden. Zij helpen groepjes kinderen om extra te oefenen met lezen of rekenen. 

Iedere dag beginnen we met lezen, dit blijft erg belangrijk voor ons. Door veel leeskilometers te maken leren we op tempo lezen en een hoop nieuwe woorden. Sinds dit jaar werken we met een nieuwe rekenmethode: Getal en Ruimte Junior. We moeten hierbij niet alleen maar laten zien wat het antwoord is, maar ook hoe we eraan gekomen zijn. Zo controleren we onze eigen antwoorden.  

Tijdens het buitenspelen zijn veel kinderen te vinden op het voetbalveld of in de pannakooi. Gelukkig kunnen we ook heerlijk bijkletsen en andere spelletjes doen.

We werken naast alle vakken ook elke dag zelfstandig aan de weektaak. Iedere week staan er nieuwe taken op die passen bij de lesstof van deze week. We leren hierdoor zelf plannen en werken aan onze eigen taken. Ook hebben we allemaal een persoonlijk doel. Dit is iets waar we zelf aan willen oefenen. Samen met onze ouders en juffen hebben we dit doel gekozen.  

Samen zorgen wij ervoor dat we een fijne en gezellige klas hebben. We proberen elkaar dan ook te helpen als het nodig is.  

Groetjes,

Joke en Marit

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT