Groep 5/6

Welkom op de pagina van groep 5/6!

De juffen van groep 5/6 in schooljaar 2022-2023 zijn juf Monique en juf Marit.
Op deze dagen zijn wij in de klas te vinden:

Maandag   Dinsdag  Woensdag  Donderdag  Vrijdag 
juf Monique juf
Marit
juf  Monique juf 
Monique
juf
Marit

 
 

Wat doen wij in groep 5/6?

Wij zijn groep 5/6, in onze klas zitten 18 kinderen. We hebben 2 juffen: Juf Monique en juf Marit. 

Juf Sandra en juf Annemieke zijn ook regelmatig bij ons te vinden. Zij helpen groepjes kinderen om extra te oefenen met lezen of rekenen. 

Iedere dag beginnen we met lezen, dit blijft erg belangrijk voor ons. Door veel leeskilometers te maken leren we op tempo lezen en een hoop nieuwe woorden. Dagelijks besteden we veel aandacht aan taal, spelling en rekenen. Dit zijn erg belangrijke onderdelen van het primair onderwijs. Bij taal en spelling maken we gebruik van Taal Actief en voor rekenen Getal en Ruimte Junior. We moeten hierbij niet alleen maar laten zien wat het antwoord is, maar ook hoe we eraan gekomen zijn. Zo controleren we onze eigen antwoorden.  

Tijdens het buitenspelen zijn veel kinderen te vinden op het voetbalveld of in de pannakooi. Gelukkig kunnen we ook heerlijk bijkletsen en andere spelletjes doen.

We werken naast alle vakken ook zelfstandig aan de weektaak. Iedere week staan er nieuwe taken op die passen bij de lesstof van deze week. We leren hierdoor zelf plannen en werken aan onze eigen taken. Ook hebben we allemaal een persoonlijk doel. Dit is iets waar we zelf mee willen oefenen. Samen met onze ouders en juffen hebben we dit doel gekozen.  

Samen zorgen wij ervoor dat we een fijne en gezellige klas hebben. We proberen elkaar dan ook te helpen als het nodig is.  

Groetjes,
Juf Monique en juf Marit

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT