Groep 3-4

Welkom op de pagina van groep 3-4!

Wij zijn een gezellige, enthousiaste groep met 22 kinderen. De juffen van groep 3-4 zijn juf Claudia en juf Joyce. Juf Evia (onderwijsassistente) geeft ons enkele uren in de week extra begeleiding. Tot de kerstvakantie is juf Noa op maandag, dinsdag en woensdag bij ons in de klas. Zij is derdejaars pabo-studente. 

Maandag   Dinsdag  Woensdag  Donderdag  Vrijdag 
juf Manuela juf Manuela juf Manuela juf Joyce juf Joyce

juf Joyce
 

Wat doen wij in groep 3/4?

In groep 3-4 besteden we veel aandacht aan taal, technisch lezen en rekenen.
In groep 3 leren de kinderen in het eerste half jaar alle letters. Met deze letters leren ze zoemend lezen en hakkend schrijven. Daarna leren de kinderen moeilijke woorden lezen en schrijven. Veel oefenen is belangrijk bij het lezen en schrijven. Dat doen we dan ook veel. Daarnaast leren de kinderen op allerlei manieren tellen t/m 20 en optellen en aftrekken t/m 20. Meten, tijd en geld komen ook aan bod. 

In groep 4 gaan we natuurlijk verder met technisch lezen, taal en rekenen. Bij taal ligt de focus op spelling, woordenschat en taal verkennen. Taal verkennen bevat onderwerpen zoals het lidwoord, zelfstandig naamwoord en het alfabet. Ook in groep 4 is het nog erg belangrijk om veel te lezen. Bij rekenen starten we met het herhalen van de leerstof van groep 3. Daarna gaan wij verder met sommen t/m 100. Meten, tijd en geld komen hier ook aan bod. 

Oefenstof wordt op verschillende manieren ingeoefend. Zo gebruiken wij de werkboekjes, spelletjes en laptops. Wij stimuleren het zelfstandig werken van de kinderen tijdens het oefenen. 

Daarnaast hebben we natuurlijk creatievere vakken, muziek en handvaardigheid. Ook gymmen wij één keer in de week en hebben we aandacht voor de wereld om ons heen. Verder zijn er nog lessen omtrent catechese, verkeer en positief gedrag. 
   

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT