0-Nieuwsoverzicht

HomeSeparatorStel uw vraagSeparatorSitemapSeparator
A A A
Zoeken
Een kennismaking met Basisschool Paulo Freire
 
 
BS Paulo Freire
  
Alle nieuwsberichten keurig op een rij.           

Nieuwsberichten van Basisschool Paulo Freire

Inloop 23 juni
Op 23 juni is het weer inloop in de groepen. U kunt dan samen met uw kind zijn of haar werk bekijken. Wij hopen weer veel ouders te kunnen begroeten.
Lees meer...

31 mei 2017 - Oversteek actie
Op 31 mei is er weer een Oversteek actie
Lees meer...

31 mei 2017 - uitreiking verkeersdiplomas
Op 31 mei is er uitreiking verkeersdiploma's groep 7 - 11:30 uur
Lees meer...

Kleuters vrij op donderdagmiddag
Komende donderdagmiddag 19 januari zijn de kleuters vrij. De juffen hebben dan een studiemiddag. De overige leerlingen (groep 3 t/m 8) en de peuters van de voorschool gaan wel gewoon naar school.
Lees meer...

De beste wensen!
Het team van Paulo Freire wenst u allen de beste wensen voor het nieuwe jaar!
Lees meer...

Naar het glazen huis
Vanochtend zijn een paar leerlingen uit groep 7/8 naar het glazen huis gegaan om de opbrengst van de kerstmarkt weg te brengen!
Lees meer...

Lak-aan!
Vanmiddag tijdens de team kerst lunch heeft het team de nagels gelakt! Zelfs meneer Frans heeft prachtige roze nagels. De opbrengst van deze actie hebben we gedoneerd aan Tijn, die voor Serious Request geld in wil zamelen door iedereen de nagels te laten lakken.
Lees meer...

schaatsen op de markt
Een ook groep 7/8 is gaan schaatsen op de markt. In het fotoalbum op de website staan, in het album schaatsen op de markt, de foto's die hiervan gemaakt zijn.
Lees meer...

Kerstmarkt groep 7/8 voor Serious Request
De leerlingen van groep 7/8 hebben de hele week hard gewerkt en vrijdag als echte verkopers hun prachtige creaties verkocht. De opbrengst is voor het goede doel van 3FM Serious Request. De leerlingen hebben het geweldige bedrag van €203,85 opgehaald! Geweldig!!!
Lees meer...

Schaatsen op de markt
Afgelopen vrijdag zijn de groepen 3 t/m 6 gaan schaatsen op de markt. Wat een plezier hebben de kinderen gehad! Veel kinderen hadden nog nooit op de schaats gestaan maar hebben het toch geprobeerd en gelukkig ging dat erg goed.
Lees meer...

Voorleeskampioen!
Anouk van Jeveren is de voorleeskampioen op de Paulo Freire geworden. Zij mag onze school gaan vertegenwoordigen bij het voorleeskampioenschap van Oosterhout. Succes Anouk!
Lees meer...

Kaaike!
Nienke Blom is Kaaike en Noa Anemaat is dansmarieke! Dat wordt een leutige carnaval.
Lees meer...

Verkeersactiviteit voor de bovenbouw
Op de fiets? Dan even niets! Op woensdag 16 november hebben de leerlingen van groep 6, 7 en 8, onder deskundige leiding van Rutger Smeets en Natasja van Bochove (ouders van de verkeerswerkgroep), ervaren dat het best lastig is om twee dingen tegelijk te doen!
Lees meer...

De voorschool naar het bos
De voorschool is naar het bos geweest. Er zijn prachtige foto's gemaakt hiervan. Deze staan inmiddels in het foto album op de website.
Lees meer...

Het nieuwe logo van de verkeersrubriek
Liz heeft de winnende tekening gemaakt voor het logo van de verkeersrubriek die binnenkort regelmatig in de nieuwsbrief verschijnt. Zij heeft hiervoor een leuke prijs, een hoofdlamp, gekregen! Gefeliciteerd Liz!
Lees meer...

Verkeersdag 19 oktober 2016
Vandaag is de verlichting van de fietsen van de bovenbouwkinderen gekeurd. Ook hebben ze voorlichting gehad over de dode hoek van een vrachtwagen en hebben ze mogen kijken in de cabine van een vrachtwagen om zelf de dode hoek te ervaren.
Lees meer...

Skate-clinic is niet doorgegaan!
Wat een pech....de skate-clinic die voor deze ochtend gepland was kon helaas niet doorgaan. Het speelplein was te nat, er lag te veel blad en er vielen te veel eikels uit de boom. De meneer van het skaten vond het niet veilig. In het voorjaar komt hij terug!
Lees meer...

Nieuwe Nieuwsbrief nummer 6
Oeps.........we waren wat belangrijke berichten vergeten in de nieuwsbrief te plaatsen. Daar kwamen we vanavond pas achter! Daarom is er een nieuwe versie van de nieuwsbrief naar iedereen verstuurd en hebben we de nieuwe versie op de website geplaatst! Onze excuses.
Lees meer...

JUMBO spaaractie
Wat wordt er goed gespaard voor onze school! In de bakken die in de diverse Jumbo's te vinden zijn zaten al veel kaartjes en ook de dozen op school worden goed gevuld. Ook zien we dat veel ouders de codes invullen via de website van de Jumbo. Nog twee weken duurt de actie en we hopen dat iedereen nog even hard wil meesparen voor ons!
Lees meer...

Lievenshove toernooi
Wat een kanjers zijn het toch! Onze leerlingen hebben de sportiviteitsprijs van het Lievenshove toernooi gewonnen. Dit is de mooiste prijs die er behaald kon worden vinden wij, dus wij zijn erg trots op onze leerlingen.
Lees meer...

JUMBO Spaaractie
Een aantal vestigingen van Jumbo Nederland neemt deel aan een spaaractie. Wij hebben onze school daarvoor ingeschreven. Spaart u allemaal met ons mee?
Lees meer...

Lievenshove toernooi
Morgen gaat het Lievenshove toernooi weer van start. Het zou natuurlijk wel leuk zijn voor de spelers als er veel supporters komen. Hieronder volgt het speelschema:
Lees meer...

Offerfeest
In tegenstelling tot eerdere berichtgeving begint het Offerfeest op maandag 12 september en niet op zondag 11 september. De Islamitische kinderen krijgen daarom de gelegenheid om het feest maandag thuis te vieren.
Lees meer...

Het nieuwe schooljaar is begonnen
Vanochtend was het weer zo ver, de start van het nieuwe schooljaar! Bij de poort werden de leerlingen opgewacht door de leerkrachten met een flesje water met de tekst: "Wat fijn dat je er (weer) bent. We wensen je een bruisend nieuw schooljaar toe. Team Paulo Freire" Wij hebben er in ieder geval weer veel zin in!
Lees meer...

Film in het park
Zaterdag 3 september openluchtbioscoop in Slotpark, Oosterhout. Om 15:30 uur: familiefilm Binnenstebuiten
Lees meer...

Wij zijn er helemaal klaar voor!
Het team is er weer helemaal klaar voor! Nadat er deze week hard gewerkt is in de lokalen om alles in orde te maken, heeft het team vandaag de EHBO vaardigheden opgefrist! Nog even genieten van het laatste vakantieweekend voordat we maandag weer aan de slag kunnen! Tot maandag allemaal.
Lees meer...

Een dochtertje voor juf Suzanne
Op 23 juli zijn juf Suzanne en haar man Marko trotse ouders geworden van een dochtertje. Haar naam is Nova. Wij wensen juf Suzanne, haar man Marko en hun zoontje Levi heel veel geluk met hun dochter en zusje!
Lees meer...

Vakantie!!!
Vandaag om 11:00 uur begint de grote vakantie. Wij wensen iedereen een fijne vakantie toe. Wij zien de kinderen graag terug op maandag 5 september.
Lees meer...

Voorpagina nieuws!
En toen waren we voorpagina nieuws........ Omdat het in de kleuterlokalen echt te heet was kregen de kleuters hitteverlof. In BNdeStem kwam dit op de voorpagina te staan en ook op facebook kreeg dit bericht de nodige aandacht!
Lees meer...

Kleutermusical
Woensdag 13 juli vertonen de kleuters die naar groep 3 gaan, hun musical. Hiermee sluiten ze hun kleuterperiode af.
Lees meer...

Ruiluurtje Dinoplaatjes
Vandaag, woensdag 6 juli, kregen de kinderen gelegenheid om onderling hun dinoplaatjes te ruilen en op die manier hun boek compleet te krijgen
Lees meer...

Vakantierooster 2016-2017
De eerste schooldag van het nieuwe schooljaar is maandag 5 september! Het vakantierooster voor het schooljaar 2016-2017 ziet er als volgt uit:
Lees meer...

Vrijdag 24 juni studiedag team
Vrijdag 24 juni zijn de kinderen vrij. Het team heeft dan een studiedag!
Lees meer...

Woensdag 22 juni extra luizencontrole!
Morgen, woensdag 22 juni, is er een extra luizencontrole. Dus die dag liever geen gel en spannende kapsels met elastiekjes!
Lees meer...

Hulpouders Buitenspeeldag
Het belooft woensdag 8 juni een geweldig aantrekkelijke buitenspeeldag te worden, met sport, spel, dans, muziek, snoep en fris. Én uiteraard koffie en thee voor de hulpouders. Maar.......die hebben we nog niet genoeg! Wij zijn hard op zoek naar nog een stel ouders die ons kunnen komen helpen. Meldt u zich alstublieft aan om een paar uur gezellig met uw kind te komen spelen op en rond ons schoolplein. Opgeven kan bij meneer Frans.
Lees meer...

Fotoalbum Verkeersacties
Vorige week hadden we die leuke oversteekactie en vandaag was er de schoolplein verkeersactie. Kortom, twee leuke activiteiten die met verkeer te maken hadden. Natuurlijk zijn er hiervan weer leuke foto's gemaakt. Deze staan vanaf vandaag op de website!
Lees meer...

Nieuwe versie nieuwsbrief!
Vanavond zagen we dat er in de nieuwsbrief die vanmiddag verstuurd is, twee fouten stonden. Daarom is er vanavond een nieuwe nieuwsbrief gemaakt. Deze is weer verstuurd en ook staat hij op deze website en op de app. Onze excuses!
Lees meer...

Schoolfotograaf
Morgenochtend, donderdag 26 mei komt de schoolfotograaf. De foto’s worden gemaakt tegen een witte achtergrond. Daarom is het belangrijk om de kinderen kleurige kleding aan te geven
Lees meer...

verkiezingen GMR oudergeleding
Indien u belangstelling heeft om lid te worden van de GMR, kunt u zich voor 22 mei 2016 kandidaat stellen.
Lees meer...

Oversteekactie
Woensdag 11 mei is het weer zo ver, de jaarlijkse oversteekactie! We besteden hierbij aandacht aan de juiste manieren van oversteken.
Lees meer...

Luizencontrole
Morgen, woensdag 11 mei, komen onze luizenmoeders de leerlingen weer controleren op hoofdluis. Dus liever geen gel en spannende kapsels met elastiekjes! Nu maar hopen dat we luisvrij zijn!
Lees meer...

Meivakantie
Komende vrijdag begint om 12:15 de meivakantie! Wij wensen iedereen een fijne vakantie en zien de leerlingen op maandag 9 mei graag weer terug!
Lees meer...

Koningsspelen
Komende vrijdag zijn de Koningsspelen. De voorbereidingen hiervoor zijn al in volle gang! De kinderen starten deze ochtend met een ontbijt. Daarvoor hebben zij een bord, beker en bestek nodig. Die moeten ze morgen mee naar school nemen, voorzien van hun naam en graag in een plastic tas.
Lees meer...

Modeshow een daverend succes!
Woensdag 13 april was het dan eindelijk zo ver......de Paulo Freire Modeshow. Twee weken lang hadden de kinderen hier naar toe gewerkt. Ze hebben geleerd over mode, over ontwerpers, over de materialen die een ontwerper gebruikt maar ook hebben ze zelf geweldige creaties ontworpen die tijdens deze modeshow aan iedereen getoond werden.
Lees meer...

Modeshow!
De cultuurweken lopen weer op z'n einde! Wat hebben we veel geleerd over mode en wat hebben we leuke dingen gecreeërd! Morgenavond is onze spectaculaire modeshow. ALLE leerlingen worden om 18:00 verwacht op school, zodat ze zich kunnen voorbereiden voor de show. De show zelf start om 18:30.
Lees meer...

Groep 6/7 naar het textielmuseum
Vandaag was het de beurt aan groep 6/7 om naar het textielmuseum te gaan. Het was wederom een geslaagd bezoek! De kinderen hebben veel geleerd. Ze hebben zeer goed geluisterd en gekeken. We kregen een welgemeend compliment van de rondleidster, die ook leerkracht is. Het was erg leerzaam. Een museum om nog eens terug naar toe te gaan
Lees meer...

Dringend hulp gevraagd!!!
Het is gelukt! Een paar uur na het plaatsen van onderstaand bericht hebben we voldoende auto's en kan groep 4/5 naar het museum! Hartelijk dank aan alle ouders en opa's alvast voor het rijden!
Lees meer...

Theorie van het verkeersexamen
Donderdag 7 april is het theorie verkeersexamen voor de leerlingen van groep 7. Ze hebben de afgelopen tijd hard geoefend dus wij hebben er vertrouwen in dat ze dit allemaal zullen halen! Veel succes groep 7!!
Lees meer...

Kleedjesmarkt
Vanmiddag, woensdag 6 april, zal er tussen 16:00 en 18:30 een kleedjesmarkt zijn. Vanwege het weer zal het binnen gehouden worden. Er worden gebruikte spullen verkocht door de kinderen. Wij hopen dat er veel ouders, broertjes en zusjes, opa's en oma's, buren en andere bekenden zullen komen. Dat zou wel heel leuk zijn voor de kinderen!
Lees meer...

1 april!!!
Natuurlijk zouden wij nooit experimentele behandelingen op jullie kinderen laten uitvoeren! Voor alle ouders die hiervan geschrokken zijn: Onze oprechte excuses! Leuk om te zien en te horen dat de meeste van jullie onze 1 april grap konden waarderen.
Lees meer...

Opening Cultuurweken
Woensdag 30 maart starten de cultuurweken op de Paulo Freire. Twee weken lang wordt er gewerkt aan het thema "mode".
Lees meer...

Luizencontrole
Morgen, woensdag 30 maart, komen onze luizenmoeders de leerlingen weer controleren op hoofdluis. Dus liever geen gel en spannende kapsels met elastiekjes! Nu maar hopen dat we luisvrij zijn!
Lees meer...

Theatervoorstelling Wardo de Verwonderaar
Op vrijdag 18 maart mocht groep 4/5 in Theater de Bussel bij de try out van de goochelshow van Wardo de Verwonderaar aanwezig zijn. Nu kun je ook het YouTube filmpje bekijken wat van deze try out en afterparty gemaakt is!
Lees meer...

Wandelen voor water
Vandaag, donderdag 24 maart, hebben de leerlingen van groep 6, 7 e 8 voor de actie Wandelen voor Water 6 kilometer met 6 liter water op hun rug gelopen. Wat een bikkels, ze deden het zonder mopperen of klagen.
Lees meer...

Fietsvaardig groep 8
Het was een echte feestdag mandag want groep 8 mocht meedoen met Fietsvaardig op de Markt.
Lees meer...

EHBO lessen in groep 8
In groep 8 zijn we gestart met de lessen EHBO! Iedere maandag- of dinsdagmiddag tot na de meivakantie komt juffrouw Corry ons praktijkles geven.
Lees meer...

Studiedag Team
Dinsdag 29 maart zijn de leerlingen vrij. Het team heeft dan een studiedag.
Lees meer...

Fietsvaardig voor groep 8
Komende maandag moeten de leerlingen van groep 8 allemaal met de fiets naar school komen vanwege Fietsvaardig. De leerlingen mogen dan laten zien hoe goed ze al op de fiets kunnen deelnemen aan het verkeer!
Lees meer...

Jan & Jet, groep 4/5 op bezoek bij Oud Oosterhout
Groep 4/5 op bezoek naar museum Oud Oosterhout
Lees meer...

Op stap met Jet en Jan naar Museum Oud Oosterhout
Maandagmiddag is groep 4/5 in het kader van een project naar museum Oud Oosterhout geweest. Het was een leuke en leerzame middag. Met dank aan alle begeleiders die mee waren!
Lees meer...

Extra luizencontrole
Op woensdag 9 maart is er een extra luizencontrole. Dus die dag liever geen gel en spannende kapsels met elastiekjes!
Lees meer...

Speelplekken in de buurt
Deze kanjers zijn op hun vrije dag met iemand van de gemeente én iemand van het bedrijf Speelplan er op uit geweest om te laten zien waar zij graag spelen in de wijk.
Lees meer...

Studiedag maandag 29 februari
maandag 29 februari zijn de leerlingen vrij. Het team heeft dan een studiedag.
Lees meer...

Heb jij de Paulo Freire app al?
Vanochtend was het zo ver.....de Paulo Freire app werd gelanceerd! Gebruik je de app van Basisschool Paulo Freire al? Je kunt de app gratis downloaden in de app store.
Lees meer...

Griep!!!!
Omdat de griepgolf nu ook toeslaat in het onderwijs, wordt het een probleem om voor alle zieke leerkrachten aan invallers te komen.
Lees meer...

Groep 8 naar de bakker
Lars uit groep 8 hield vandaag wel een hele lekkere spreekbeurt! Een spreekbeurt over de bakker waarbij hij de groep meenam naar de bakkerij van Bakker de Jong.
Lees meer...

Inloop
Vrijdagochtend, 26 februari, mag u weer gaan kijken in de groep van uw kind. De inloop start om 08:45 uur en duurt tot 09:00 uur.
Lees meer...

Luizencontrole
Morgen, woensdag 17 februari, komen onze luizenmoeders de leerlingen weer controleren op hoofdluis. Dus liever geen gel en spannende kapsels met elastiekjes!
Lees meer...

Er staat iets feestelijks te gebeuren.......
Morgenvroeg, woensdag17 februari, starten we de dag anders dan anders. We hebben namelijk iets te vieren........ Wat dat is? Dat zul je morgenvroeg wel zien op het plein!
Lees meer...

De kleuters naar de kinderboerderij
Dankzij de mama van Merijn, Jayden, Mano en Hayley hebben we een bezoek kunnen brengen aan de kinderboerderij! En wat hebben we genoten van het verhaal van het geitje in de stal.
Lees meer...

Open dagen!
De periode van de open dagen is weer begonnen. Verschillende middelbare scholen in Oosterhout en Breda en omgeving houden weer een open dag.
Lees meer...

Ziekmeldingen via website
Wist u dat u uw zoon of dochter nu ook via de website kunt ziekmelden. Als u kijkt bij het kopje ouders - ziekmeldingen dan kunt u daar het formulier invullen.
Lees meer...

Verkeersveiligheid rondom school
Misschien is het u nog niet opgevallen, maar voor de uitgang van het schoolplein is op de rand van de stoep een gele streep getrokken.
Lees meer...

Carnaval 2016
Carnaval 2016
Lees meer...

Bezoek aan de Mienushal door de bovenbouw 2016
Lees meer...

 
Nieuws en activiteiten
 

De komende periode is er het volgende te doen:

 
 
 
Het laatste nieuws
Lees hier het laatste nieuws:


 

 
 
Contact opnemen
 
Heeft u vragen of wilt u graag eens nader kennismaken?
 

 

 

         
CONTACT
Basisschool Paulo Freire
Sperwerstraat 51
4901 AW Oosterhout

0162-471710
 
 


 

         
Home     Sitemap     Disclaimer     Contact